Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact
Vraag direct ons inspiratieboek aan!
+

Cataloguswoning prijzen en het verschil met een Livingstone woning

Wat zijn de cataloguswoning prijzen? Twijfelt u voor uw droomhuis nog tussen een cataloguswoning en een woningontwerp op maat? Wij helpen u graag verder. Livingstone is geen ‘cataloguswoning bouwer’, onze architecten maken voor u graag een uniek ontwerp. Een van onze architecten zal tijdens het eerste gesprek uw vragen beantwoorden en vertellen over de verschillende mogelijkheden. Onze eerder ontworpen villa’s kunnen uiteraard een mooie inspiratiebron zijn voor uw eigen droomhuis.

De kosten voor het bouwen van een woning zijn grotendeels afhankelijk van uw wensen. Het begint natuurlijk bij de prijs van de kavel.

Prijzen van een kavel

De prijzen voor bouwkavels verschillen soms behoorlijk per gemeente en per woonwijk. De m2-prijs wordt vaak door middel van een taxatie vastgesteld. De hoogte van de taxatie wordt vastgesteld op basis van vergelijkbare kavels in de omgeving.

Alle potentiële kosten die te maken hebben met de kavel vindt u hieronder:

 • Aankoop van uw bouwkavel
 • Verkennend bodemonderzoek (schoongrond verklaring)
 • Afvoeren grond en partijkeuring grond (AP.04)
 • Slopen en afvoeren woning of opstanden
 • Bouwrijp maken van de bouwkavel

Op zoek naar beschikbare bouwkavels? Deze kunt u opvragen via de website van de gemeente waarin u een kavel zou willen kopen. Of neem eens een kijkje op ons kaveloverzicht.

catalogus woning

Kosten voor de financiering

Bij de financiering van een woning komen de volgende kosten kijken:

 • Taxatiekosten
 • Hypotheekkosten
 • Notariskosten
 • Grond- en bouwrente

Verschil prijzen vrij ontwerp en cataloguswoning

Zowel cataloguswoning prijzen als de kosten van een vrij ontwerp zijn afhankelijk van uw wensen. Wij maken altijd een ontwerp op maat, gebaseerd op uw wensen en eisen. Livingstone heeft geen cataloguswoningen, maar op ons inspiratieplein in Breda staan wel verschillende voorbeeldwoningen. Deze woningen kunt u gebruiken als inspiratie voor uw eigen droomhuis. Gaat u voor een klassieke, duurzame, jaren ’30, landelijke, tijdloze, moderne of 2-onder-1 kap cataloguswoning? Alles is op maat en kan worden aangepast naar uw budget. We begrijpen hoe belangrijk prijzen zijn maar bij Livingstone is alles maatwerk. De getoonde woningen dienen als inspiratie en wij bieden graag een persoonlijk ontwerp met bijbehorende prijs.

De kosten waarmee u het best rekening kunt houden vindt u hieronder:

 • Aanvragen vergunningen
 • Kosten fundering
 • Kosten exterieur
 • Kosten tuininrichting
 • Kosten interieur (denk hierbij aan keuken, afwerking wanden, open haard en welke wensen u nog meer heeft)
 • Kosten ten behoeve van nutsvoorzieningen, zoals de aansluiting van water en elektra

Wanneer er een definitief ontwerp is en alle vergunningen geregeld zijn, dan kan de bouw worden voorbereid en wordt de fundering van uw cataloguswoning gelegd. Vervolgens wordt het casco geplaatst en kan de afbouw beginnen!

Om u volledig te ontzorgen in het realiseren van uw droomwoning werken we samen met vaste partners voor onder andere de aanleg van uw tuin en het ontwerpen en plaatsen van uw keuken en badkamer. Ook de afwerking van onder andere vloeren, muren en trappen nemen we mee in ons voorstel.

cataloguswoning of unieke Livingstone woning

Verhuizen en verzekeren

Vergeet ook niet te denken aan de verzekeringen, zoals een inboedelverzekering.

Is uw droomhuis klaar? Fijn! Dan kan het leukste gedeelte beginnen: de verhuizing en inrichting van uw woning!

Ultiem woongenot en duurzaamheid

Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland

Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Huis bouwen? Geen cataloguswoning, maar een vrij ontwerp? Kies voor Livingstone.

Bent u overtuigd en wilt u een eigen huis laten bouwen? Geen standaard prefab woning dus, maar wél de voordelen van een prefab casco. Maak nu vrijblijvend een afspraak op ons inspiratieplein of vraag het inspiratieboek aan.

Bekijk onze villa's en ontwerpen in ons inspiratieboek
Vraag het inspiratieboek aan