Vraag direct ons inspiratieboek aan!

Een cataloguswoning of een ontwerp op maat?

22 juni 2021

Een cataloguswoning, ook wel een prefab woning, is een woning waarvan u de basis uitzoekt in een catalogus. Het gaat hierbij niet om een unieke woning, maar om een woning die al vaker gebouwd is. U kunt bij dit type woning alleen het model kiezen en dus niet zelf bepalen hoe de woning eruit komt te zien. 

Bij Livingstone bieden wij geen cataloguswoningen aan, maar we bieden wel huizen op maat aan. U bent bij ons vrij om zelf het ontwerp en de stijl te kiezen. Of u nu gaat voor een klassieke, moderne, landelijke, tijdloze, jaren ’30, duurzame of een 2-onder-1 kap woning, wij realiseren graag uw droomhuis!

Een uniek ontwerp

Bij een cataloguswoning gaat het niet om een uniek ontwerp, integendeel zelfs. Uw woning kan al wel meer dan 50 keer in Nederland gebouwd zijn. Als u een huis laat bouwen door Livingstone wordt er voor u een uniek ontwerp op maat gemaakt door een van onze architecten. Er zal dus niemand anders zijn die precies hetzelfde huis als u heeft. 

Cataloguswoning

Het grote voordeel van een huis op maat is dat u zelf alles mag kiezen en niet hoeft te conformeren. De architecten van Livingstone nemen al uw wensen mee bij het ontwerp van uw huis en houden rekening met de voorschriften van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente. Zo bent u er zeker van dat uw woning ook daadwerkelijk gebouwd mag worden. 

Verschil in prijs en kwaliteit met een cataloguswoning 

Veel bedrijven die cataloguswoningen aanbieden geven als voordeel dat de prijs van een cataloguswoning lager ligt. Het verschil in prijs in vergelijking met een cataloguswoning is echter geheel afhankelijk van uw wensen en eisen. U heeft dit dus grotendeels zelf in de hand. 

Daarnaast wordt de kwaliteit van een woning bij Livingstone gewaarborgd door de garantieverplichtingen die we op bouwkwaliteit hebben. Bij een cataloguswoning heeft u deze zekerheid niet altijd. Het is echter wel belangrijk om er zeker van te zijn dat uw woning op een goede manier gebouwd wordt. U moet er ten slotte in gaan wonen. 

geen cataloguswoning

Geen standaard prefab woning, wél de voordelen van een prefab casco

Bij Livingstone bestellen wij, net als bij cataloguswoningen wordt gedaan, onze huizen casco. Het voordeel hiervan is dat we de bouw van uw huis al binnen zestien weken kunnen realiseren. Dit is dan inclusief badkamer, schilderwerk en zelfs de aanleg van de tuin. U kunt er na deze periode dus gelijk in.

Laat uw droomhuis bouwen door Livingstone!

Wilt u geen cataloguswoning, maar een echt droomhuis op maat? Laat dan uw huis bouwen door Livingstone! Plan een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan.

inspiratie voor uw huis

Vraag ons inspiratieboek aan

Bekijk onze villa’s en ontwerpen en doe zo inspiratie op voor uw eigen droomhuis.

Vraag aan
huis ontwerpen

Maak een afspraak

Bespreek uw plannen en wensen vrijblijvend met de architect die u aanspreekt.

Maak een afspraak
moodboard huis

Maak uw eigen moodboard

In onze moodboard-creator doet u volop inspiratie op.

Aan de slag