Vraag direct ons inspiratieboek aan!

Een nul op de meter woning, waarom?


Een nul op de meter woning is een een woning die jaarlijks evenveel energie oplevert als dat u verbruikt. Het resultaat hiervan is dat er geen energiekosten aan het einde van het jaar hoeft te betalen. Dit kun je onder andere bereiken door het installeren van zonnepanelen, een warmtepomp en het goed isoleren van uw woning door triple glas en isolatiemateriaal. Op lange termijn kan dit veel positieve effecten voor u geven. Maar wat zijn nou exact de redenen om voor een nul op de meter woning te kiezen? Dat gaan wij u uitleggen in dit blog!

1. Een woning voor de toekomst

Vanaf 1 januari 2021 is het in Nederland verplicht om te bouwen volgens de BENG eisen. Maar wat houdt dat in? BENG houdt in dat je bijna energieneutraal bouwt. Het is dus nog geen verplichting om volledig energieneutraal te bouwen. Er moet bijvoorbeeld rekening worden gehouden met het optimaal benutten van zon- en daglicht, goede isolatie en het reduceren van primair fossiel energieverbruik. Het kan daarentegen verstandig zijn om een nul op de meter woning te bouwen. Zo bent u ervan verzekerd dat er in de toekomst geen noodzaak is om verdere aanpassingen te verrichten. 

2. Verminderen van uw kosten

Een nul op de meter woning geeft het al aan. Dit betekent dat uw energiekosten elk jaar hoogstwaarschijnlijk op nul uitkomen. Er moet namelijk wel rekening worden gehouden met de energie die wordt opgewekt en de energie die u verbruikt. Wanneer u zelf meer energie gaat gebruiken zal een nul op de meter moeilijker gerealiseerd worden. Het is daarbij natuurlijk ook van belang dat u zuinig omgaat met energie. 

3. Goed voor de natuur

Bij een nul op de meter woning wekt u uw eigen energie op en maakt u geen gebruik van gas. Daarnaast is uw woning ook enorm goed geïsoleerd, waardoor u weinig warmte verliest. Deze kenmerken van opwekking en minder verbruik zijn een stuk beter voor de natuur. Er worden namelijk geen brandstoffen meer verbruikt. Zo doet u uw bijdrage aan de natuur. 

Nul op de meter woning bouwen

Een nul op de meter woning met Livingstone

Wilt u ook een nul op de meter woning bouwen? Kies dan voor bouwen met Livingstone. Wij begeleiden u vanaf het idee van de woning tot de realisatie ervan. Zo geven wij alle mogelijkheden met betrekking tot een nul op de meter woning en beantwoorden wij al uw vragen. U kunt daarvoor een vrijblijvend gesprek aanvragen met één van onze architecten. Wilt u alvast inspiratie opdoen? Bekijk dan ons inspiratieboek. Bij Livingstone helpen wij u graag!

inspiratie voor uw huis

Vraag ons inspiratieboek aan

Bekijk onze villa’s en ontwerpen en doe zo inspiratie op voor uw eigen droomhuis.

Vraag aan
huis ontwerpen

Maak een afspraak

Bespreek uw plannen en wensen vrijblijvend met de architect die u aanspreekt.

Maak een afspraak
moodboard huis

Maak uw eigen moodboard

In onze moodboard-creator doet u volop inspiratie op.

Aan de slag