Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Een nul op de meter woning, waarom?

Een nul op de meter woning is een een woning die jaarlijks evenveel energie oplevert als dat u verbruikt. Het resultaat hiervan is dat er geen energiekosten aan het einde van het jaar hoeft te betalen. Dit kun je onder andere bereiken door het installeren van zonnepanelen, een warmtepomp en het goed isoleren van uw woning door triple glas en isolatiemateriaal. Op lange termijn kan dit veel positieve effecten voor u geven. Maar wat zijn nou exact de redenen om voor een nul op de meter woning te kiezen? Dat gaan wij u uitleggen in dit blog!

1. Een woning voor de toekomst

Sinds 1 januari 2021 is het in Nederland verplicht om te bouwen volgens de BENG eisen. Maar wat houdt dat in? BENG houdt in dat je bijna energieneutraal bouwt. Het is dus nog geen verplichting om volledig energieneutraal te bouwen. Er moet bijvoorbeeld rekening worden gehouden met het optimaal benutten van zon- en daglicht, goede isolatie en het reduceren van primair fossiel energieverbruik. Het kan daarentegen verstandig zijn om een nul op de meter woning te bouwen. Zo bent u ervan verzekerd dat er in de toekomst geen noodzaak is om verdere aanpassingen te verrichten. 

2. Verminderen van uw kosten

Een nul op de meter woning geeft het al aan. Dit betekent dat uw energiekosten elk jaar hoogstwaarschijnlijk op nul uitkomen. Er moet namelijk wel rekening worden gehouden met de energie die wordt opgewekt en de energie die u verbruikt. Wanneer u zelf meer energie gaat gebruiken zal een nul op de meter moeilijker gerealiseerd worden. Het is daarbij natuurlijk ook van belang dat u zuinig omgaat met energie. 

3. Goed voor de natuur

Bij een nul op de meter woning wekt u uw eigen energie op en maakt u geen gebruik van gas. Daarnaast is uw woning ook enorm goed geïsoleerd, waardoor u weinig warmte verliest. Deze kenmerken van opwekking en minder verbruik zijn een stuk beter voor de natuur. Er worden namelijk geen brandstoffen meer verbruikt. Zo doet u uw bijdrage aan de natuur. 

Nul op de meter woning bouwen

Een nul op de meter woning met ultiem woongenot en duurzaamheid

Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland

Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Een nul op de meter woning met Livingstone

Wilt u ook een nul op de meter woning bouwen? Kies dan voor bouwen met Livingstone. Wij begeleiden u vanaf het idee van de woning tot de realisatie ervan. Zo geven wij alle mogelijkheden met betrekking tot een nul op de meter woning en beantwoorden wij al uw vragen. U kunt daarvoor een vrijblijvend gesprek aanvragen met één van onze architecten. Wilt u alvast inspiratie opdoen? Bekijk dan ons inspiratieboek. Bij Livingstone helpen wij u graag!

❮ Naar nieuwsoverzicht