Maak een afspraak!

Stappenplan huis bouwen

4 februari 2019

Voordat de bouw van uw droomhuis kan beginnen moeten er een aantal dingen gebeuren. In dit stappenplan vertellen we u precies waar u allemaal aan moet denken.

Laten we één ding voorop stellen: met Livingstone wordt zelf een huis bouwen haast een feestje!

Wilt u direct meer weten? Vraag dan nu ons inspiratieboek aan.

Stap 1: Wensen voor uw droomwoning

Het begint natuurlijk allemaal met een droom. Aan welke wensen en verwachtingen moet uw woning voldoen? En welke eigen ideeën heeft u? Doe inspiratie op. Ga naar buiten. Kijk op internet en bezoek ons inspiratieplein in Breda. Daar vindt u vier volledig ingerichte inspiratievilla’s.

Natuurlijk moet de realisatie van uw droomhuis worden gefinancierd. We adviseren daarom om u vooraf te verdiepen in een hypotheek. Hoeveel kunt u (en wilt u) maximaal lenen?

Meer weten? Lees het artikel: “Wat kost een huis bouwen?

Wanneer u een Livingstone villa wilt laten bouwen moet u in het bezit zijn van een kavel. Op onze website kunt u zoeken naar kavels op verschillende locaties in Nederland.

Stap 2: Schetsontwerp en de prijs

De architect gaat aan de slag met een schetsontwerp, op basis van al uw wensen en eisen. Dit gebeurt uiteraard binnen de voorschriften van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente. Vervolgens wordt het ontwerp gepresenteerd en ontvangt u de prijsopgave.

De Livingstone villa’s die u kunt bekijken op onze website dienen als inspiratie voor het ontwerp van uw droomhuis!

Stap 3: Definitief ontwerp

Het schetsontwerp wordt door de architect uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Hierin worden ook de diverse opties vastgelegd.

Bij akkoord op het definitieve ontwerp wordt het plan voorgelegd aan de Welstandscommissie van uw gemeente. Deze onafhankelijke commissie brengt aan de burgemeester en wethouders advies uit over de vraag of het uiterlijk en/of de plaatsing van de woning, waarvoor een bouwvergunning is aangevraagd, in strijd is met redelijke eisen van welstand zoals in de Woningwet bepaald zijn.

Stap 4: Omgevingsvergunning en aannemingsovereenkomst

Na goedkeuring welstand moet de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Dit nemen wij voor u uit handen. Terwijl de aanvraag wordt behandeld, besteden we aandacht aan de laatste details. In deze fase stellen we tevens de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze bouwpartner.

Stap 5: Tijd om te bouwen!

Wanneer de omgevingsvergunning onherroepelijk is gaat het beginnen: de bouw van uw droomhuis! Het casco wordt besteld en onze bouwpartner bereidt de bouw voor en legt de fundering.

Binnen enkele weken hierna wordt het casco geplaatst, dat wil zeggen dat het huis staat. Inclusief ramen, deuren, glas en dakpannen. Helemaal klaar voor de afbouwfase!

De afbouw bestaat onder andere uit aftimmeren, schilderen, stucen, het plaatsen van sanitair en trappen en meer. Livingstone werkt samen met vaste partners zodat u zich nergens druk om hoeft te maken.

Stap 6: De oplevering

Wanneer de villa klaar is voeren we een grondige kwaliteitscontrole uit. Als alles in orde is nodigen we u uit voor de oplevering.

Stap 7: Tevreden?

Mochten er, ook jaren later na de oplevering, alsnog vragen of klachten zijn, dan kunt u altijd bij Livingstone terecht. Echter, wij vertrouwen erop dat u met veel wooncomfort zult genieten van uw nieuwe villa. Welkom thuis!

inspiratie voor uw huis

Vraag ons inspiratieboek aan

Bekijk onze villa’s en ontwerpen en doe zo inspiratie op voor uw eigen droomhuis.

Vraag aan
huis ontwerpen

Maak een afspraak

Bespreek uw plannen en wensen vrijblijvend met de architect die u aanspreekt.

Maak een afspraak
moodboard huis

Maak uw eigen moodboard

In onze moodboard-creator doet u volop inspiratie op.

Aan de slag