Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Stappenplan huis bouwen

Voordat de bouw van uw droomhuis kan beginnen moeten er een aantal dingen gebeuren. In dit stappenplan vertellen we u precies waar u allemaal aan moet denken bij een huis bouwen.

Laten we één ding voorop stellen: met Livingstone wordt zelf een huis bouwen haast een feestje!

Wilt u direct meer weten? Vraag dan nu ons inspiratieboek aan.

Stap 1: Wensen voor uw droomwoning

Het begint natuurlijk allemaal met een droom. Aan welke wensen en verwachtingen moet uw woning voldoen? En welke eigen ideeën heeft u? Doe inspiratie op. Ga naar buiten. Kijk op internet en bezoek ons inspiratieplein in Breda. Daar vindt u vier volledig ingerichte inspiratievilla’s.

Natuurlijk moet de realisatie van uw droomhuis worden gefinancierd. We adviseren daarom om u vooraf te verdiepen in een hypotheek. Hoeveel kunt u (en wilt u) maximaal lenen?

Meer weten? Lees het artikel: “Wat kost een huis bouwen?

Wanneer u een Livingstone villa wilt laten bouwen moet u in het bezit zijn van een kavel. Op onze website kunt u zoeken naar kavels op verschillende locaties in Nederland.

huis bouwen - Livingstone villabouw

Stap 2: Schetsontwerp en de prijs van een huis bouwen

De architect gaat aan de slag met een schetsontwerp, op basis van al uw wensen en eisen. Dit gebeurt uiteraard binnen de voorschriften van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente. Vervolgens wordt het ontwerp gepresenteerd en ontvangt u de prijsopgave.

De Livingstone villa’s die u kunt bekijken op onze website dienen als inspiratie voor het ontwerp van uw droomhuis!

Stap 3: Definitief ontwerp

Het schetsontwerp wordt door de architect uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Hierin worden ook de diverse opties vastgelegd.

Bij akkoord op het definitieve ontwerp wordt het plan voorgelegd aan de Welstandscommissie van uw gemeente. Deze onafhankelijke commissie brengt aan de burgemeester en wethouders advies uit over de vraag of het uiterlijk en/of de plaatsing van de woning, waarvoor een bouwvergunning is aangevraagd, in strijd is met redelijke eisen van welstand zoals in de Woningwet bepaald zijn.

Stap 4: Omgevingsvergunning en aannemingsovereenkomst

Na goedkeuring welstand moet de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Dit nemen wij voor u uit handen. Terwijl de aanvraag wordt behandeld, besteden we aandacht aan de laatste details. In deze fase stellen we tevens de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze bouwpartner.

Stap 5: Tijd om te bouwen!

Wanneer de omgevingsvergunning onherroepelijk is gaat het beginnen: de bouw van uw droomhuis! Het casco wordt besteld en onze bouwpartner bereidt de bouw voor en legt de fundering.

Binnen enkele weken hierna wordt het casco geplaatst, dat wil zeggen dat het huis staat. Inclusief ramen, deuren, glas en dakpannen. Helemaal klaar voor de afbouwfase!

De afbouw bestaat onder andere uit aftimmeren, schilderen, stucen, het plaatsen van sanitair en trappen en meer. Livingstone werkt samen met vaste partners zodat u zich nergens druk om hoeft te maken.

Stap 6: De oplevering

Wanneer de villa klaar is voeren we een grondige kwaliteitscontrole uit. Als alles in orde is nodigen we u uit voor de oplevering.

Stap 7: Tevreden?

Mochten er, ook jaren later na de oplevering, alsnog vragen of klachten zijn, dan kunt u altijd bij Livingstone terecht. Echter, wij vertrouwen erop dat u met veel wooncomfort zult genieten van uw nieuwe villa. Welkom thuis!

Huis bouwen: ultiem woongenot en duurzaamheid

Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Huis bouwen met een architect? Kies voor Livingstone!

Bent u overtuigd en wilt u een eigen woning ontwerpen en laten bouwen? Geen standaard prefab woning, maar wél de voordelen van een prefab casco!

Plan een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan.

❮ Naar nieuwsoverzicht