Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Tijdloze villa bouwen: 6 voorbeelden

Wilt u een tijdloze villa bouwen? De neutrale architectuur van een tijdloze villa leent zich uitstekend om geheel naar uw wensen en uw eigen stijl vorm te geven. Daarnaast is deze stijl geschikt om op een natuurlijke wijze in te passen in de omgeving waar het huis gebouwd wordt. Ruimtelijk en open of juist compact en knus? U kunt alle kanten op!

Op onze website tonen wij u talloze verschillende ontwerpen ter inspiratie. Wilt u direct zelf aan de slag? In samenspraak met onze architect kunt u uw eigen invulling geven aan uw tijdloze villa.

In welke stijl wilt u uw tijdloze villa bouwen? We lichten een aantal tijdloze villa stijlen toe.

1. Fraai ontwerp in kempische stijl

Zoekt u een sfeervolle tijdloze villa? Denk dan eens na over een villa in kempische stijl De verspringende gevel en goothoogte geven deze villa een speels karakter.

rustiek huis bouwen - villa bouwen - Livingstone villabouw

2. Een villa bouwen met een eigenwijze look!

Onderstaande villa heeft een eigenzinnige look. Kenmerkend door de asymmetrische kap met forse overstekken en vlakke pannen en de combinatie van metselwerk en stucwerk in de gevels.

huis ontwerpen

3. Jaren ’30 van de vorige eeuw

Onderstaande villa is deels geïnspireerd op de bouwstijl uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Dit ziet u terug in het materiaalgebruik en de robuuste uitstraling.

woning bouwen

4. Toegankelijke villa bouwen?

Heeft u een breed kavel en wilt u een toegankelijke villa bouwen? Ga voor een villa waar u uw leven lang plezier van zult hebben en kunt blijven wonen tijdens elke fase van uw leven. Een levensloopbestendige woning is niet alleen praktisch, maar kan ook esthetisch een echte eyecatcher zijn, door gevarieerd materiaalgebruik en speelse vormen.

levensloopbestendige woning

5. Herinnering aan het grote denken

In de Gouden Eeuw konden de Nederlandse handelslieden groots denken. Dat was terug te zien in hun woningen: ruim van opzet en een statige uitstraling. Onderstaande villa is royaal qua omvang en imposant, een weet zo echt de aandacht te pakken.

villa bouwen - Livingstone villabouw

6. Compacte villa met mansardekap

Door een mansardekap beschikt u over veel ruimte op de verdieping. Onderstaande villa beschikt over deze bijzondere kapvorm. U kunt kiezen voor dakpannen of een leien of rieten dakbedekking.

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Wilt u een eigen villa bouwen?

Een eigen villa of huis bouwen? Ga dan voor een tijdloze villa van Livingstone. Geen standaard prefab woning maar we creëren een uniek woningontwerp gebaseerd op uw persoonlijke woonwensen. Bekijk onze villa’s om inspiratie op te doen of ga samen met een van onze architecten aan de slag met het ontwerpen van uw droomhuis.

Wilt u meer weten? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak op ons inspiratieplein.

Wilt u inspiratie opdoen voor andere bouwstijlen? Lees dan dit artikel eens:

❮ Naar nieuwsoverzicht