Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Traditionele bouw

Steen voor steen gemetseld

Wat is traditionele bouw?

Traditionele woningbouw is een ambachtelijke bouwmethode, waarbij de buitenmuren met de hand, steen voor steen, ter plaatse worden gemetseld. Dit biedt u de ultieme vrijheid om uw droomvilla tot in de kleinste details vorm te geven. Van de architectuur van de gevel tot de keuze van materialen.

Bij Livingstone hanteren we een hybride bouwmethode die het beste van twee werelden combineert: ambachtelijke afwerking en geprefabriceerde bouwmethoden. Terwijl traditionele bouw steen voor steen gebeurt, integreren we onze ambachtelijke aanpak met prefab constructies. 

Het resultaat? Een prachtige villa die op een traditionele, degelijke manier wordt gebouwd, terwijl de toevoeging van prefab elementen de bouwtijd verkort.

Maak vrijblijvend een afspraak Voordelen traditionele bouw

Benieuwd naar de bouwmethoden?

Bij Livingstone hebben we een rijke ervaring opgebouwd met verschillende bouwmethoden, waardoor we flexibiliteit en diversiteit bieden. Of uw voorkeur nu uitgaat naar stevige betonbouw of duurzame CLT-woningbouw. Bij beide methoden is het mogelijk om uw villa op een traditionele methode af te werken.

Voordelen traditionele bouw

Wat zijn de voordelen van uw droomvilla bouwen met een traditionele bouwmethode? Naast de karakteristieke ambachtelijke details die u door deze methode krijgt, zijn er ook een aantal andere voordelen:

  • Volledige ontwerpvrijheid; 
  • Sterke constructie door betonnen verdiepingsvloeren;
  • Goede geluids- en warmte isolatie;
  • Lange levensduur, wat resulteert in een hoge verkoopwaarde

Uw woning traditioneel laten bouwen samen met Livingstone 

Traditionele bouw biedt eindeloze mogelijkheden. Samen ontwerpen en bouwen we uw droomvilla dat volledig is aangepast aan uw wensen. Zo creëren we altijd een unieke woning die perfect bij u past. 

Bouwen met Livingstone: van a tot z 

Tijdens het gehele traject- van eerste gesprek tot feestelijke oplevering- is Livingstone uw aanspreekpunt. Alle betrokken partijen opereren vanuit één punt: Livingstone. 

Tijdens het eerste gesprek bespreken we uitgebreid uw woondromen, bekijken we de mogelijkheden van uw bouwkavel en beantwoorden we al uw vragen. Vervolgens gaat onze architect aan de slag om uw schetsontwerp te creëren. Tot slot ontvangt u een 3D-ontwerp en een gerichte prijsindicatie. Zo heeft u van tevoren een duidelijk inzicht in de kosten.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Plan vrijblijvend uw eerste gesprek in met een van onze architecten! 

Bekijk onze gerealiseerde villa’s

In de afgelopen jaren heeft Livingstone talloze villa’s op maat ontworpen en gebouwd in heel Nederland. Nieuwsgierig naar onze projecten? Bekijk hieronder een selectie van gerealiseerde woningen.

Over Villa Wateringen

Deze unieke, eigentijdse Livingstone villa is symmetrisch ontworpen met veel aandacht voor detail. Dankzij de combinatie van de lichte gevelstenen en grijze plint krijgt de woning een elegant karakter.

Over Villa Oegstgeest

Deze schitterende villa in Oegstgeest is een stijlvol ontwerp met een geheel eigen karakter dankzij het contrasterend kleurgebruik in combinatie met de robuuste houten elementen. De woning biedt een zee aan woon- en leefruimte.

Over Villa Hoevelaken

Villa Hoevelaken is een exclusief woningontwerp met zowel landelijke als moderne stijlinvloeden. De gevels zijn opgebouwd uit een combinatie van wit stucwerk en donkere gevelstenen.

De ervaringen
van onze klanten

Wanneer u voor Livingstone kiest, kiest u voor persoonlijke contact, kwaliteit en een ontspannen bouwproces. Livingstone neemt alleen genoegen met het beste voor u én uw woning. En dat is terug te zien in onze villa’s. Benieuwd naar onze gerealiseerde woningen en de ervaringen van de trotse eigenaren van deze droomvilla’s? Lees hun verhalen en kom erachter waarom bouwen met Livingstone de beste keuze is.

"Het totaal hadden we nooit zelf kunnen bedenken"
Villa Leidschendam
Lees meer
"We wilden niets standaard"
Villa Hellevoetsluis
Lees meer
"Wij genieten iedere dag van onze Livingstone woning"
Villa Wateringen
Lees meer
"Onze woning is precies zo geworden zoals wij dat wilden"
Villa Naarden
Lees meer
"Deze Livingstone woning is helemaal voor deze kavel ontworpen"
Villa Zeist
Lees meer
"Het was leuk om met de moodboard creator van Livingstone aan de slag te gaan"
Villa De Kwakel
Lees meer
1

Volledig op maat ontworpen woning

Bij Livingstone is iedere woning die we realiseren uniek en volledig op maat gemaakt. Bezoek ons inspiratieplein in Breda en laat je inspireren door vier prachtige en volledig ingerichte modelwoningen.

2

Volledige ontzorging

Wij fungeren als het centrale aanspreekpunt tijdens het gehele proces: adviseur, architect, kopersbegeleider en bouwpartner. We begeleiden u volledig vanaf het eerste gesprek tot aan de feestelijke oplevering.

3

Vaste bouwpartners

Livingstone werkt samen met betrouwbare, lokale aannemers om droomwoningen door heel Nederland te realiseren.

Over Livingstone

Livingstone ontwerpt en bouwt exclusieve villa’s op maat door heel Nederland. Van schets tot oplevering- wij begeleiden u gedurende het hele proces. Door samen te werken met lokale bouwpartners realiseren we droomvilla’s op maat. Benieuwd naar wie wij zijn en wat wij doen? Bezoek ons inspiratieplein in Breda of vraag ons inspiratieboek aan.

Veelgestelde vragen

Wat is traditionele bouw?

Traditionele bouw is een bouwmethode waarbij de buitenmuren van een woning steen voor steen gemetseld worden op locatie. Deze manier van bouwen wordt al jaren gebruikt en is hierdoor een zeer degelijke en betrouwbare methode. Bij Livingstone combineren we traditionele bouw met twee moderne bouwmethoden: CLT-bouw en betonbouw.

Welke bouwmethoden zijn er?

Voor het bouwen van uw droomvilla zijn er meerdere methoden om de constructie te bouwen, denk aan traditionele bouw, stapelbouw, gietbouw en houtskeletbouw. Livingstone hanteert twee bouwmethoden voor het realiseren van uw maatwerk woning, namelijk: CLT-bouw (bouwen met massieve houten elementen) en betonbouw. Wilt u hier meer over weten?

Bouwmethoden

Welke woningstijlen zijn er?

Binnen de woningbouw zijn er veel verschillende typen woningen te onderscheiden. Al deze woningstijlen hebben allemaal unieke en typerende kenmerken. Denk aan woningstijlen als ‘notariswoning’, ‘herenhuis’, ‘bungalow’, ‘boerderijwoning’ of ‘kangoeroewoning’. Benieuwd naar meer?

Bekijk woningstijlen