Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Verschil tussen standaard prefab woning, cataloguswoning en Livingstone villa

Een prefab woning is een woning waarvan de grootste bouwonderdelen in een fabriek worden gebouwd. Het grote voordeel hiervan is dat de woning heel snel kan worden opgeleverd. Livingstone biedt geen standaard prefab woningen, maar wél de voordelen van een prefab casco. Hierdoor kan een Livingstone villa in zestien weken gebouwd worden, inclusief badkamer, schilderwerk en zelfs de aanleg van de tuin. 

Geen standaard prefab woning dus, maar wél de voordelen van prefab casco!

Livingstone houdt het volledige proces in eigen hand. Hierdoor kan een efficiënte voorbereiding plaatsvinden en wordt de doorlooptijd van de bouw beperkt. Ook werken we altijd met vaste partners. Door een hechte en vaak jarenlange samenwerking zijn wij erg goed op elkaar ingespeeld en kunnen wij u snel van dienst zijn. 

Verschil prefab woning en cataloguswoning 

Een prefab woning wordt ook wel een cataloguswoning genoemd. Hierin verschillen de villa’s van Livingstone. Onze architecten zorgen altijd voor een maatwerk woning of maken een volledig nieuw ontwerp, afgestemd op uw wensen en eisen. Een maatwerk villa dus, met de voordelen van prefab casco! 

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Livingstone creëert en realiseert uw maatwerk villa 

We beginnen altijd met een kennismaking. Tijdens dit eerste gesprek beantwoord een van onze architecten al uw vragen. Daarnaast vertellen we u over de verschillende mogelijkheden van Livingstone. 

Op basis van uw wensen gaan onze architecten aan de slag met een schetsontwerp. Uiteraard houden zij rekening met de voorschriften van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente. 

Het schetsontwerp wordt vervolgens door ons uitgewerkt tot een gedetailleerd, definitief 3D ontwerp. Wij leggen het plan voor aan de Welstandscommissie van uw gemeente wanneer u akkoord bent.

prefab woning - villa bouwen - Livingstone villabouw

Na goedkeuring welstand vragen wij de omgevingsvergunning aan en stellen we de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze bouwpartner. 

Als de omgevingsvergunning onherroepelijk is, dan is het tijd om te starten met het bouwen van uw droomhuis. Livingstone bestelt het casco. Onze bouwpartner bereidt de bouw voor en legt de fundering. Daarna wordt binnen enkele weken de casco woning geplaatst en kan daarna de traditionele afwerking starten. 

Een grondige kwaliteitscontrole vinden wij belangrijk. Na deze controle wordt u uitgenodigd voor de oplevering van uw huis. Livingstone bouwt altijd onder Woningborg-garantie! 

Het bouwen van uw droomhuis is klaar. Geen standaard prefab woning, maar uw eigen unieke woning met traditionele afwerking. Welkom thuis!

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Villa bouwen? Welkom thuis bij Livingstone!

Wilt u een huis bouwen? Bij Livingstone heeft u een tal van mogelijkheden om uw droomhuis te realiseren. In ons inspiratieboek en op onze website tonen wij u verschillende soorten villa’s ter inspiratie voor uw bouwplannen.

❮ Naar nieuwsoverzicht