Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Betonbouw bij Livingstone

De villa laten bouwen van uw dromen

Wat is een betonbouw?

Beton staat bekend als een robuust materiaal. Livingstone werkt hier al meer dan twintig jaar mee en het biedt vele mogelijkheden.

Betonbouw betekent simpelweg bouwen met beton. Dit houdt in de praktijk in dat het beton ter plaatse op de bouwplaats wordt gestort en gegoten in de vorm van de gewenste structuur, zoals vloeren, muren en kolommen. Dit wordt vervolgens verder verwerkt tot een complete bouwconstructie. Deze bouwmethode biedt veel flexibiliteit in het ontwerp. Benieuwd naar de voordelen?

Voordelen van betonbouw

  • Flexibiliteit in ontwerp: betonbouw heeft u volledige ontwerpvrijheid. Of het nu gaat om de architectuur van de gevel, de indeling van de kamers of de keuze van materialen, alles is naar uw wens aan te passen.
  • Sterke constructie: Beton staat bekend om zijn robuustheid en stevigheid. Met betonbouw geniet u van een stevige woning die generaties lang meegaat.
  • Korte bouwtijd: Dankzij de prefab elementen en innovatieve bouwtechnieken wordt de bouwtijd van uw woning aanzienlijk verkort, terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft.
  • Uitstekende isolatie: betonbouw biedt uitstekende isolatie voor zowel temperatuur als geluid. Deze isolatie draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat tijdens alle seizoenen en rust binnenshuis. Ideaal voor comfortabel wonen.

Bekijk een aantal gerealiseerde villa’s

Over Villa Kwintsheul

Deze prachtige klassieke villa is geheel op basis van de specifieke woonwensen van onze opdrachtgever ontworpen. De symmetrische voorgevel geeft deze villa een stijlvol, statig karakter.

Over Villa Zwaag

Villa Zwaag is een exclusieve jaren ’30 woning. De kleur van de gevelsteen en de plint, de forse dakoverstekken en raamroeden zijn enkele typische kenmerken van deze bouwstijl.

Over Villa Kerkrade

Deze unieke jaren ’30 woning is een schitterend ontwerp met een elegante uitstraling. De woning is op basis van de woonwensen van onze opdrachtgevers ontworpen. De kenmerkende rode gevelstenen geven de woning het typische jaren ’30 karakter.

Onze aanpak: van concept tot realisatie

Bij Livingstone begrijpen we dat uw droomvilla een reflectie is van uw levensstijl en persoonlijkheid. Elke villa is dus anders! Daarom combineren we de degelijkheid van casco betonbouw met onze expertise in maatwerk en design. Zo creëren we samen met u een unieke en hoogwaardige woning die perfect aansluit bij uw wensen en behoeften.

Ontzorging van A tot Z

Bij Livingstone begeleiden we u tijdens het gehele bouwproces, van het eerste gesprek tot aan de oplevering van uw woning. Onze ervaren architecten staan klaar om uw ideeën om te zetten in een gedetailleerd ontwerp, terwijl onze vakmensen zorgen voor een vakkundige en efficiënte uitvoering van uw project. Er wordt met u meegedacht op alle vlakken: van bouwmethoden tot afwerking en comfort.

Benieuwd naar de mogelijkheden van betonbouw voor uw droomvilla? Plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze architecten en ontdek wat Livingstone voor u kan betekenen.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Veelgestelde vragen

Is betonbouw duurzaam?

Hoewel casco betonbouw niet per se bekend staat om zijn duurzaamheid, biedt betonbouw wel degelijk vele duurzame voordelen. Beton heeft een lange levensduur en bij deze methode wordt maatwerk toegepast, wat resulteert in weinig bouwafval. Bovendien zorgen prefab delen voor een efficiënt transport, waardoor de milieu-impact wordt geminimaliseerd.

Welke andere bouwmethoden zijn er?

Voor het bouwen van uw droomvilla zijn er meerdere methoden om de constructie te bouwen, denk aan traditionele bouw, stapelbouw, gietbouw en houtskeletbouw. Livingstone hanteert twee bouwmethoden voor het realiseren van uw maatwerk woning, namelijk: CLT-bouw (bouwen met massieve houten elementen) en betonbouw. Wilt u hier meer over weten?

Lees meer over CLT