Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

6 verschillende bouwstijlen

Een huis laten bouwen en een huis ontwerpen, dat vraagt om de nodige voorbereidingen. Een leuk onderdeel daarvan is het opdoen van inspiratie. In dit artikel vertellen we u meer over de verschillende bouwstijlen. Welke stijl past het best bij uw wensen voor een nieuwe woning?

Bouwstijlen

Er zijn verschillende bouwstijlen waar u uit kunt kiezen. Deze stijlen kenmerken zich door materiaalgebruik, details en uitvoering. Hieronder lichten we er enkele toe.

1. Klassieke bouwstijl

Kenmerken van de klassieke bouwstijl zijn onder andere sierlijke details en symmetrie. De architectuur van een klassieke villa grijpt terug op de stijl- en bouwtradities van het begin van de vorige eeuw.

Een mooi voorbeeld van de klassieke bouwstijl is Villa Aerdenhout.

2. Jaren 30 woning

Gaat u voor een strak ontwerp? Kies dan voor de Jaren 30 bouwstijl. Typische voor deze stijl zijn de warme gevelkleuren en grote gevelovertrekken.

Bovenstaand een voorbeeld van een jaren 30 woning. De samengestelde, steile kap met dakkapel geven deze woning zijn authentieke Jaren 30 uitstraling.

3. Landelijk huis

Een landelijke woning heeft een traditioneel ontwerp, vaak met nostalgische aankleding. De landelijke bouwstijl wordt in veel gevallen nog extra herkenbaar gemaakt door een rietgedekte kap.

huis bouwen

Bovenstaand een prachtige villa met een landelijk karakter.

4. Moderne bouwstijl

De moderne bouwstijl kenmerkt zich door rechte lijnen, subtiele details en vaak opvallende combinaties van materialen.

Een woning die zich kenmerkt door een strak, modern ontwerp is Villa Jongbloed. De stoere robuuste vormen van de villa vallen direct op en geven de woning, samen met de horizontale lijnen, een krachtig uiterlijk.

5. Tijdloos ontwerp

Kiest u voor een tijdloos ontwerp? Dan kunt u alle kanten op! De neutrale architectuur van een tijdloze villa leent zich uitstekend om de woning geheel naar uw wensen en in uw eigen stijl vorm te geven.

levensloopbestendige woningen

Wat dacht u bijvoorbeeld van bovenstaande woning?

6. Schuurwoning

Wilt u een schuurwoning bouwen? Dan bent u bij Livingstone aan het juiste adres! Een schuurwoning kenmerkt zich door een eenvoudige strakke hoofdvorm met strakke lijnen, natuurlijke materialen en veel glas (en dus veel natuurlijke lichtinval). U kunt kiezen voor een traditionele uitstraling, maar een moderne schuurwoning is ook zeker mogelijk!

schuurwoning koelbroeck

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Een villa volgens 1 van de bouwstijlen bouwen samen met Livingstone?

Een eigen huis bouwen? Ga voor een villa van Livingstone. Geen standaard prefab woning maar we creëren een uniek woningontwerp gebaseerd op uw persoonlijke woonwensen. Bekijk onze villa’s om inspiratie op te doen of ga samen met een van onze architecten aan de slag met het ontwerpen van een huis.

Wilt u meer weten? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak op ons inspiratieplein in Breda.

❮ Naar nieuwsoverzicht