Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Duurzaam bouwen: wat houdt dat in?

Bij duurzaam bouwen wordt er rekening gehouden met de effecten op het milieu. Zowel bij het ontwerp van een woning als tijdens de bouw. Het gaat bij duurzaam bouwen ook over het gebruik van de woning. Denk hierbij aan de uitstoot van CO2 door energieverbruik voor de verwarming en koeling van het gebouw.

Waarom duurzaam bouwen?

Duurzaam bouwen is beter voor het milieu én op termijn natuurlijk voor uw portemonnee. Duurzaamheid en milieu krijgen steeds meer aandacht. Het is sinds de zomer van 2018 door de Nederlandse overheid verplicht nieuwbouwwoningen gasloos te bouwen.

Alle Livingstone villa’s worden standaard uitgerust met een efficiënte, en uiterst stille, luchtwarmtepomp waarmee de villa volledig elektrisch wordt verwarmd én gekoeld. Geheel gasloos dus!

Een aantal voorbeelden van duurzaam bouwen en wonen:

  • Bouwen met Cross Laminated Timber, zie de website van Livingstone Thuis in hout
  • Verwarmen en koelen met behulp van luchtwarmtepompen
  • Zonnepanelen (PV-panelen)
  • Een zonneboiler
  • Extra isolatie in muren, vloer en dak

riante villa, Duurzaam bouwen - Livingstone villabouw

 

Nul op de Meter woning

Nieuwbouwwoningen moeten aan steeds strengere energienormen voldoen. Naar verwachting zal binnen enkele jaren elke nieuwbouwwoning een Nul op de Meter woning zijn.

Bij een Nul op de Meter woning wordt er over het hele verbruiksjaar gezien net zoveel (of meer) energie lokaal op een duurzame manier opgewekt, als er wordt verbruikt.

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Meer weten over onze duurzaam bouwen?

Een eigen huis bouwen? Kies voor energieneutraal bouwen!

Livingstone is gespecialiseerd in duurzame villabouw. In 7 stappen realiseren we uw droomhuis! Geen standaard prefab woning, maar een unieke woning die volledig voldoet aan uw woonwensen. Wilt u meer weten? Plan dan snel een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan.

Op ons inspiratieplein vindt u vier volledig ingerichte modelwoningen en talloze variaties in onder andere dakpannen, binnen- en buitendeuren, zonnepanelen, plafondhoogtes, trappen en nog veel meer. U bent van harte welkom!

 

Download de folder

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek
❮ Naar nieuwsoverzicht