Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Droomvilla bouwen?

Wilt u een droomvilla bouwen? En wilt u ook uw eigen huis ontwerpen? Ga dan niet voor een standaard cataloguswoning. In samenspraak met onze architect kunt u uw eigen invulling geven aan uw droomvilla. Onze architecten worden graag uitgedaagd!

Gaat u voor een klassieke villa? Of past een jaren ’30 villa beter bij u en de omgeving? Natuurlijk kunt u ook gaan voor een landelijk, tijdloos of modern ontwerp. Let er wel altijd goed op wat er wel en niet mogelijk is binnen het bestemmingsplan en de bebouwingsvoorschriften van de gemeente!

Een 2-onder-1 kap kan uit praktische of kostenefficiënte overwegingen voor u een ideale oplossing zijn. Wellicht is uw kavel niet al te groot, of schrijft het bestemmingsplan u voor een twee-onder-1 kap woning te bouwen.

In dit artikel vertellen we u over verschillende bouwstijlen. Welke stijl past het best bij uw wensen en eisen voor een droomvilla?

1. Landelijke villa

Rietgedekte kappen, lage gootlijnen en veel houtwerk bepalen dikwijls het romantische karakter van de landelijke bouwstijl. Wanneer u kiest voor Villa De Smidtsche, dan kiest u voor landelijk wonen.

Uniek huis bouwen - droomvilla - Livingstone villabouw

Door de garage die omgebouwd kan worden tot extra slaapkamer met badkamer, is het een levensloopbestendige woning.

2. Tijdloos ontwerp

Met een tijdloos ontwerp kunt u alle kanten op. De neutrale architectuur van een tijdloze villa leent zich uitstekend om deze geheel naar uw wensen en in uw eigen stijl vorm te geven.

3. Moderne bouwstijl

Heldere lijnen, strakke primaire vormen, gestyleerde composities en veel glas kenmerken de moderne bouwstijl. De indelingen zijn strak, open en licht door de ruime toepassing van glas.

Villa Ouderkerk aan de Amstel is een moderne villa met invloeden van vroeger. Maar zeker ook van nu! Wat dacht u van de kapvorm? Deze is uniek te noemen. Het geeft een karakteristiek beeld en daarnaast zorgt het ook voor volwaardige kamers op de eerste verdieping.

4. Klassieke woning

De architectuur van een klassieke villa grijpt terug op de stijl- en bouwtradities van het begin van de vorige eeuw. Kenmerkend zijn de symmetrische plattegrond gekoppeld aan een royaal formaat met ‘stijl’ en grandeur.

5. Jaren ’30 villa

De ambachtelijke afwerking in combinatie met hedendaags comfort geven jaren ’30 woningen een uitstraling van kwaliteit en klasse.

woning bouwen

Droomvilla met ultiem woongenot en duurzaamheid

Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Wilt u een eigen droomvilla bouwen?

Een eigen villa bouwen? Ga dan voor een villa van Livingstone. Geen standaard prefab woning maar we creëren een uniek woningontwerp gebaseerd op uw persoonlijke woonwensen. Bekijk onze villa’s om inspiratie op te doen of ga samen met een van onze architecten aan de slag met het ontwerpen van uw droomvilla.

Wilt u meer weten? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak op ons inspiratieplein.

Lees onze andere artikelen om nóg meer inspiratie op te doen:

 

❮ Naar nieuwsoverzicht