Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Richard Martens

Wie is Richard Martens?

Met veel enthousiasme ben ik al ruim 25 jaar werkzaam als architect. Mijn interesse in het zelf ontwerpen en bouwen begon tijdens mijn tienerjaren, toen mijn ouders een eigen huis lieten ontwerpen en bouwen. Na de middelbare school was de keuze voor de studierichting architectuur aan de TU in Eindhoven dan ook snel gemaakt, en daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Stel een vraag aan Richard Martens Maak een afspraak met Richard Martens
Passie

Mijn passie voor het vak komt voort uit een aantal aspecten. Het maken van ontwerpen in nauw overleg met de opdrachtgever blijft geweldig. Optimaal inspelen op een locatie, een programma van eisen vertalen in ruimtes die een bepaalde rust, maar ook dynamiek hebben geeft voldoening. Wanneer de verwachtingen worden overtroffen door mijn ontwerp geeft dat een kick. Geen mooiere waardering dan een blije, verraste opdrachtgever, dat blijft inspireren.

Inspiratie

Inspiratie haal ik uit musea, het bekijken van kunst en films, evenals het bestuderen van diverse bouwstijlen zowel binnen als buiten Nederland. Het Barcelona Paviljoen van Mies van der Rohe, het raadhuis in Hilversum en de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum dienen als bronnen van inspiratie. Lichtinval in ruimtes, de overgang tussen binnen en buiten, en ambachtelijke details spreken tot de verbeelding.

Meer over Richard Martens

Naast mijn passie voor ontwerpen word ik erg blij van hardlopen en skiën. Hardlopen is een heerlijke manier om mijn hoofd leeg te maken en op nieuwe ideeën te komen. Als vakantie vind ik het heerlijk om met mijn oldtimer mooie reizen te maken. Voor mij is deze auto het symbool van samen genieten en rustig ontdekken. Daarnaast kook ik graag, maar laat ik me ook graag verrassen in een goed en gezellig restaurant.
Bekijk de ontwerpen van Richard Martens